Kraków dobry żłobek samorządowy / prywatny

jak wychowywać, czym karmić dziecko, żłobek, przedszkole, niania, opiekunka do dziecka z Krakowa, przyszli rodzice

Re: Kraków dobry żłobek

Postprzez daniel » 12 lut 2011, 01:27

Gość napisał(a):nie chce Cie martwic, ale w krakowie czeka sie na zlobek srednio 1,5 - 2 lata!!! prawdopodobnie Twoje dziecko doczeka sie dopiero na przedszkole... ja wlasnie jestem na liscie rezerwowej w jednym z w.w. zlobkow i czekam juz od stycznia zeszlego roku! w innych mnie nawet nie przyjeli na liste. jesli masz kase, polecam zlobki prywatne, sa naprawde dobre

Wszystko co prywatne jest lepsze... Nie wiedziałem, że tyle się czeka w Krakowie...
Ale w końcu to duże miasto więc i pełno ludzi do żłobka rezerwuje kolejke....
daniel

Re: Kraków dobry żłobek samorządowy / prywatny

Postprzez pawel » 12 lut 2011, 01:44

No ja nie miałem pojęcia że to trzeba rezerwować miejsce, bo tyle trzeba czekać..
Myślałem, że jak się pójdzie to od razu zapiszą i przyjmą..
No ale Kraków to duże miasto więc żłobków ma dużo i napewno się znajdzie żłobek taki w którym Cię przyjmą od razu...
pawel

Postprzez gUCIO » 17 lut 2011, 11:13

zAPRASZAM
Świat według Gucia. Klub dla dzieci do 3 roku życia zaprasza nowe dzieci w kolorową podróż poprzez zajęcia plastyczne, kulinarne, poprzez zabawy muzyczne i spotkania z książką, poprzez szaleństwo naturalnej zabawy do poznawania wraz z nami zjawisk i ludzi dookoła nas. Posiadamy wolne miejsca w Klubie na rok 2011. Jesteśmy zlokalizowani na ul. Siemomysła 30 w Krakowie, okolice Dworca PKP w Płaszowie. Pracujemy od poniedziałku do piątku od 7 do 17. Oferujemy całodzienną opiekę dla dzieci, weekendową zgodnie z indywidualnym zapotrzebowaniem rodzica, popołudniowe zajęcia dla dzieci oraz spotkania i warsztaty dla dorosłych, które aktualnie opracowujemy. Więcej informacji i galeria zdjęć na www.gucio.org.pl. Kontakt telefoniczny: 509 815 351
gUCIO

Postprzez gucio » 31 mar 2011, 21:13

Świat według Gucia zaprasza dzieci od 0 do 3 lat !- Podgórze

Jesteśmy na ul. Siemomysła 30 w Krakowie. Pracujemy w powszechnie uznanych
godzinach od 7 do 17 od poniedziałku do piątku.

Zapraszamy do odwiedzin naszej placówki po godzinie 15.00

Niezależnie zaś od dnia tygodnia szukamy inspiracji i nowych
pomysłów dla naszego Klubu. Dodzwonić się do nas można łatwo i prosto
wybierając 509 815 351

W 2011 już zrealizowaliśmy:

Bal wiosenny ze zwierzętami, joga dla mam, wymiana ubrań, zabawek
dziecięcych, kucharzenie wegetariańskie, eksperymenty wiercipięty, warsztaty
z komunikacji dla rodziców.

W trakcie -Konkurs dla Rodziców z Małopolski, zapisy dla mam z niemowlakami
- Baby Joga, zapisy do grupy 3-latków

Świat według Gucia to autorski pomysł Klubu dla dzieci,
którego celem jest zorganizowanie i zapewnienie dzieciom od 0 do 3 lat
troskliwej opieki i pielęgnacji, kreatywnych zabaw i zajęć
edukacyjnych.

Stworzenie Klubu dla dzieci oznacza stworzenie miejsca dla rodziców.
Szczęśliwi rodzice oznaczają szczęśliwe dzieci. Chcemy realizować w
Klubie różnorodną i zindywidualizowaną ofertę warsztatowo -
edukacyjną dla rodziców, z uwzględnieniem potrzeb rodziców
wychowujących swoje dzieci w pojedynkę.

Pragniemy, aby Świat według Gucia stał się też Twoim światem. Dlatego
wymyśliliśmy WIE, które nas określa:

W współpraca

I indywidualność

E elastyczność

Współpraca z rodzicami, Indywidualność w podejściu do drugiej osoby,
Elastyczność w formie zajęć i opieki nad dziećmi. Gucio nie jest
najmądrzejszy na świecie, ale swoje WIE.

Dlaczego my ?

- wykwalifikowana kadra z sercem i pomysłem

- kolorowe, przestronne sale

- ogródek

- blisko do przystanku autobusowego, tramwajowego (przystanek dworcowa)

- smaczny i tani catering

- w pakiecie zajęcia dodatkowe

--
Pozdrawiamy
EKIPA GUCIA
http://www.gucio.org.pl
509 815 351
gucio

Postprzez drocik » 23 maja 2011, 11:11

Polecam Akademię malucha "Słoneczny Kąt" ul. Ciechocińska, blisko kościoła na górze borkowskiej czyli okolice Ruczaja również.
Moja dwójka dzieci spędziła tam wspaniały czas - bardzo dobrze wykwalifikowana kadra, indywidualne podejście i naprawdę niedrogo jak na ukryte koszty innych prywatnych żłobków....przyjmuja juz 4 miesięczne maluszki polecam....warto tam posłać smyka nawet jak trzeba dojechać....
drocik

Postprzez Japa » 25 maja 2011, 11:37

Czy ktoś ma opinie o żłobku nr 22 (osiedle tysiąclecia)?
Udało mi się dostać, czas oczekiwania 1,5 roku ;)
Szukam opinii jak tam jest, słyszałem pozytywne, natomiast chciałbym się jeszcze zorientować :)
Japa

Postprzez mama » 17 cze 2011, 12:13

Czy ktoś z Państwa ma informacje na temat Klubu Małego Żuyczka przy ul Tynieckiej?
http://www.klubmalegozuczka.pl/
z góry dziękuję.
mama
mama

Postprzez paszka30 » 08 paź 2011, 12:35

Poszukuję żłobka
Ostatnio edytowano 25 sty 2012, 23:06 przez paszka30, łącznie edytowano 1 raz
paszka30

Postprzez Boczkowski » 08 lis 2011, 14:27

Miałem córeczkę w Żłobku 24 przy Opolskiej. Już jest w przedszkolu ale moge opisać jak było. Z początku bałem sie jak licho, co to będzie. Nasza córunia zostanie sama... Ukrywaliśmy z żpona nasze zdnerwowanie ale ona i tak czuła, że cos jest nie tak! Płakała bardzo króciutko. A potem - po prostu niesamowite!. Ona nie chciała wracac do domu!!! Az sią łezka w oku kręci... Nie zawracaj głowy tatuś bo ja sie bawię... Dziecko uśmiechnięte, mam nadzieję - nakarmione ( nigdy nie wołała,że jest głodna więc raczej wierzę paniom, że wszystko zjadła). Przy odbiorze prawie zawsze pani dyrektor osobiście siedzi z dziećmi na kolanach i widzi wszystko. To bardzo dobrze,bo czesto dyrektor nie wie do końca co robi jego personel. Tu jest absolutnie w porządku. Nie wiem jak jest w innych żlobkach ale Opolską polecam szczerze. No i ta dyrektorka. Widać, że babka wie,co robi.
Boczkowski

Postprzez AkademiaSkrzatow » 06 gru 2011, 10:50

Witam
zapraszam do Akademii Skrzatow przyjaznego miejsca dla dzieci w wieku 1-5 lat.Opieka w godzinach 7.00-18.00 całodniowa badz na godziny. Zapewniamy pakiet zajec wliczony w czesne m.in.: rytmika, plastyka, bajkoterapia, glottodydaktyka , jezyk angielski .Oferujemy dobra zabawe w kameralnym gronie pod czujnym okiem wykwalifikowanej kadry . Zapraszamy do odwiedzenia naszej Akademii i zapoznania sie ze szczegolowa oferta na stronie www.akademiaskrzatow.pl
AkademiaSkrzatow

ŻŁOBEK NIEPUBLICZNY "MELODYJKA" ZAPRASZA BRONOWICE/PASTERNIK

Postprzez paszka30 » 25 sty 2012, 23:09

Witam serdecznie:) Jestem psychologiem dziecięcym, związanym od kilku lat z placówkami sprawującymi opiekę nad małymi dziećmi, a przede wszystkim jestem mamą trójki dzieci:) Od kwietnia 2012 planuję otwarcie żłobka niepublicznego pod nadzorem Biura ds Ochrony Zdrowia UMK, spełniającego najwyższe wymagania sanitarne, przeciwpożarowe i bhp. Nasza placówka zlokalizowana będzie przy ul. Pasternik 100 w nowym ponad 200 metrowym parterowym domu z ogrodem.

Zapraszamy dzieciątka od 20 tygodnia do 3 lat. Zapewniamy profesjonalną i zindywidualizowaną opiekę, ciekawe zajęcia ogólnorozwojowe , a przede wszystkim ciepłą, przytulną atmosferę i serdeczną troskę o każde maleństwo :)

Zdając sobie sprawę jak istotny wpływ na kruchą emocjonalność małego człowieka ma odpowiednio przeprowadzony proces adaptacji do nowego środowiska, proponować będziemy Państwu specjalnie opracowany Plan Adaptacji.

Nasza oferta oparta będzie na teorii pozytywnego wpływu dźwięków na człowieka. Zapewniać będziemy zajęcia stymulujące rozwój intelektualny, emocjonalny, społeczny, relaksacyjne, rytmiczno-taneczne, pobudzające do własnej kreatywności - wszystkie na poziomie i w zakresie dostosowanym do zróżnicowanego wieku naszych podopiecznych:)

Zatrudniać będziemy panie po pedagogice przedszkolnej lub opiekuńczej doświadczone w opiece nad małymi dziećmi oraz przynajmniej jedną pielęgniarkę. Ja dodatkowo (ze względu na wykształcenie i długoletnią praktykę) oferować będę bezpłatną opiekę psychologiczną (oczywiście wyłącznie na życzenie Rodziców) w zakresie konsultacji, obserwacji i pomocy w adaptacji dzieciątek.

Osoby zainteresowane szczegółowymi informacjami lub rezerwacją miejsca proszę o kontakt: 508554082
Katarzyna
paszka30

Poprzednia strona

Powrót do Rodzina i dziecko