Kraków dobry żłobek samorządowy / prywatny

jak wychowywać, czym karmić dziecko, żłobek, przedszkole, niania, opiekunka do dziecka z Krakowa, przyszli rodzice

Kraków dobry żłobek samorządowy / prywatny

Postprzez krokus » 09 maja 2010, 22:13

Gdzie jest najlepszy żłobek samorządowy w Krakowie? (np. nowa huta, azory, ehrenberga, krowodrza, kurdwanów, kurczaba, kliny, ulica majora, ul. mazowiecka, opolska, okólna, podgórze, piastowska, prokocim, ruczaj, ul.sanocka, ulica dąbie, bronowice, bajkowy domek, centrum, stare miasto, kozłówek)

Polecany prywatny żłobek dla dziecka, jakie ceny obowiązują? Żłobki dla dzieci w Krakowie, gdzie są wolne miejsca? Lepszy złobek publiczny czy niepubliczny?

Jakie są Wasze opinie?
krokus

Re: Kraków dobry żłobek

Postprzez cisza » 04 sie 2010, 11:23

Co do cen, to w zasadzie są naprawdę przeróżne. Z tego co wiem, to nie przekraczają jakiś rozsądnych kwot, wiec można jak najbardziej wziąć pod uwagę opcje prywatnego żłobka, tym bardziej, że np. w podkrakowskich Krzeszowicach funkcjonują placówki, które cieszą się dużym uznaniem, np. Akademia Małych Tygrysków. Myślę, że takie miejsce, wychowawcy, odpowiedni program rozwojowy przemawiają "za" takimi placówkami.
cisza

Postprzez joanna » 01 wrz 2010, 12:03

Mój synek chodził do żłobka na os. Kazimierzowskim( miał 6,5 m-ca jak zaczął uczęszczać). Żłobek mogę polecić wszystkim mamom, które mają wątpliwości odnośnie do tej formy opieki nad dziećmi. Synek płakał na początku co w większości dzieci jest normalne ale kiedy minął ten okres chodził chętnie i przez weekend tęsknił za żłobkiem. Chorować przestał po 6 m-ach i przez kolejne 2,5 roku był chory może dwa razy. Ciocie są super mój synek je uwielbiał i zawsze był czysty, zadbany i uśmiechnięty, zdarzało się nawet że nie chciał iść do domu. Teraz poszedł do przedszkola i jest w pełni samodzielny ( ma 3 latka): myje zęby, ubiera się, korzysta z toalety i pięknie je, zaczyna już posługiwać się nożem i widelcem. Nie mam wątpliwości że to jest zasługa cioć i wychowania żłobkowego. Po zostaniu z nianią(czas chorób) zaraz widzieliśmy różnicę w zachowaniu synka (negatywną). Żłobek na os. Kazimierzowskim zapewnia dzieciom bardzo profesjonalną opiekę, mogę go polecić wszystkim mamom.
joanna

Postprzez Edyta » 21 lis 2010, 00:23

Ja polecam żłobek w Krakowie na ulicy Żółkiewskiego - jestem bardzo zadowolona, duży, panie miłe, uśmiechnięte...
Edyta

Postprzez lakrimozka » 09 gru 2010, 23:10

A ja polecam żłobek na Willowym i też uważam, ze dzieci żłobkowe są bardziej samodzielne i szybciej się rozwijaja od tych siedzących z nianiami lub babciami 8-) A na Willowym jest naprawde super opieka, no tylko te choroby :cry: Mój syn przestał chorować po 4 miesiącach i przez rok jakos sie trzymał.
lakrimozka

Postprzez mamusia » 10 gru 2010, 13:59

Moje maleństwo chodzi do prywatnego Kluby Maluszka "Dzieciaczkowo" na oś. Łokietka i jestem tym zachwycona. Fajne miejsce-domowe, dużo zabawek, ciepłe, sympatyczne Panie, kompetentna opieka. Dzieci dużo przebywają na świeżym powietrzu. Polecam!
mamusia

Postprzez Rodzic » 14 gru 2010, 13:01

Drodzy Państwo uważajcie na żłobek 23 w Krakowie - Żłobek jako całokształt swojej działalności przedstawia się nieźle, personel bespośrednio mający kontakt z dziećmi oceniam na dobry plus a jedną z opiekujnek nawet na 5 z plus rozumiem że nie każdy ma powołanie. Natmiast kierownictwo z Panią Kierownik tylko na trzy, w sumie jeszcze nigdy nie widziałem tej osoby rano jak przynosze dzięcko, może to wynika ze starzu pracy tej Pani w tej placówce.
Od pewnego czasu niepokoi mnie temperatura.Jest gudzień a w każdy poniedziałek wchodząc do żłobka jest odczuwalny chłód. W dniu 13 grudnia 2010 rano było 17 stopni i nikt sobie z tego nic nie robił. Martwie się o swoją pociechę.
Niezadowolony Rodzić dn. 14.12.2010r.
Rodzic

Postprzez MarcinB » 17 gru 2010, 22:29

Witam
Ja maluszka (2 lata) posyłam od 4 miesięcy do prywatnego żłobka "Pluszowy Miś" na ul Lotniczej (tutaj strona http://www.pluszowy-mis.pl) i jestem super zadowolony. Jest kilkoro dzieci w jego wieku (i trochę maluchów poniżej roku) , "Ciocie" zawsze dla dziecka mają czas i poświęcają mu dużo uwagi. Oczywiście zawsze jest nakarmiony i przebrany. Rano nie może się doczekać by już jechać do "szkoły". Cena jak dla mnie też jest przystępna a co najważniejsze zostawiam tam dziecko bez żadnych obaw (budynek jest po remoncie, czysty, w pełni zorganizowany dla maluchów), w odróżnieniu od poprzedniego żłobka gdzie syn nie lubił chodzić i co chwilę gdzieś sobie robił "bum" (fatalnie zabezpieczony) polecam
Marcin
MarcinB

Postprzez CentrumOpieki » 22 gru 2010, 13:07

a jakiś żłobek na ruczaju?
CentrumOpieki

Postprzez zlobek » 13 sty 2011, 00:18

na ruczaju w krakowie nie ma dobrego żłobka, najbliższy dobry z wolnymi miejscami jest dopiero obok na Podgórzu
zlobek

Postprzez nika » 17 sty 2011, 14:06

Gdzie na Podgórzu jest dobry, sprawdzony żłobek z wolnymi miejscami? Badzo proszę o odp. ma violab@interia.pl. Jestem w trakcie oszukiwania miejsca dla córeczki. Dzięki.
nika

Postprzez dobrytata » 20 sty 2011, 11:58

Mój synek chodzi do Bąbelkowa już prawie od dwóch tygodni, więc mogę troszkę powiedzieć na temat tego klubiku. Najszczerzej jak się da - Panie opiekunki są cudownymi osobami z świetnym podejściem do dzieci, bardzo się starają, udzielają szczegółowych informacji o tym, co dziecko robiło, co i kiedy jadło każdego dnia. Sam klubik pod względem bezpieczeństwa stuprocentowo spełnia np. moje dość wysokie myślę wymagania Uogólniając - uważam, że lepiej wybrać nie mogliśmy. Osiedle Mozarta Bąbelkowo w Krakowie to miejsce wprost stworzone dla małych dzieci. Polecam bez żadnych zastrzeżeń.
dobrytata

Postprzez toska » 20 sty 2011, 20:23

Za kilka miesiecy przeprowadzam sie do Krakowa. Mam 8 miesieczna coreczke i
bede musiala ja zapisac do zlobka. Oto kilka informacji ktore udalo mi sie zdobyc

KRAKÓW LISTA ZLOBKOW PUBLICZNYCH ( 22 zlobki):

Żłobek Samorządowy nr 1
Podzamcze 1
012 422 49 35

Żłobek Samorządowy nr 2
Piastowska 47
012 637 50 09

Żłobek Samorządowy nr 5
os. Willowe 2
012 644 24 43

Żłobek Samorządowy nr 6
os. Piastów 42
012 648 55 71

Żłobek Samorządowy nr 7
os. Zielone 28
012 644 37 98

Żłobek Samorządowy nr 12 "Bajkowy Domek"
os. 2 Pułku Lotniczego 23
012 648 40 24
http://www.bajkowy-domek.com

Żłobek Samorządowy nr 13
os. Centrum A 12
012 644 23 95

Żłobek Samorządowy nr 14
Sienkiewicza 24
012 623 74 82,

Żłobek Samorządowy nr 18
Mazowiecka 30 a
012 633 06 42

Żłobek Samorządowy nr 19
Świtezianki 7
012 414 34 78

Żłobek Samorządowy nr 20

Okólna 6
012 658 41 09

Żłobek Samorządowy nr 21
Lekarska 3
012 416 24 01

Żłobek Samorządowy nr 22
os. Tysiąclecia 14
012 648 12 32,

Żłobek Samorządowy nr 23
ul. Słomiana 7
012 266 12 46

Żłobek Samorządowy nr 24
ul. Opolska 11
012 415 83 39

Żłobek Samorządowy nr 25
ul. Ehrenberga 3
012 637 58 96

Żłobek Samorządowy nr 27
os. Kazimierzowskie 28
012 648 26 46

Żłobek Samorządowy nr 28
ul. Kurczaba 21
012 658 44 10

Żłobek Samorządowy nr 30
ul. Majora 18
012 412 69 59

Żłobek Samorządowy nr 31
ul. Sanocka 2
012 655 39 10

Żłobek Samorządowy nr 32
ul. Wysłouchów 47
012 654 39 91

Żłobek Samorządowy nr 33
ul. Żółkiewskiego 15
012 421 33 48

który żłobek samorządowy w Krakowie jest najlepszy dla dziecka i ile się czeka na wolne miejsce?
toska

Postprzez Gość » 22 sty 2011, 09:11

nie chce Cie martwic, ale w krakowie czeka sie na zlobek srednio 1,5 - 2 lata!!! prawdopodobnie Twoje dziecko doczeka sie dopiero na przedszkole... ja wlasnie jestem na liscie rezerwowej w jednym z w.w. zlobkow i czekam juz od stycznia zeszlego roku! w innych mnie nawet nie przyjeli na liste. jesli masz kase, polecam zlobki prywatne, sa naprawde dobre
Gość

Postprzez piotr » 11 lut 2011, 22:24

Edyta napisał(a):Ja polecam żłobek w Krakowie na ulicy Żółkiewskiego - jestem bardzo zadowolona, duży, panie miłe, uśmiechnięte...

Również bym go polecił. Atmosfera w żłobku jest bardzo miła. Dzieci są pod dobrą opieką i zawsze gdy je odbieram są uśmiechnięte i zadowolone. Panie pracujące są bardzo miłe i zawsze wesołe. Sobą dają opinie o żłobku, a zadowolenie dzieci mówi samo za siebie. Polecam.
piotr

Następna strona

Powrót do Rodzina i dziecko